Bemutatkozás

Kedves Érdeklődők!

Örömmel értesítjük, hogy a FESZ KN Kft. 2021. szeptemberében létrehozott egy saját
Egészségfejlesztési Irodát (EFI)!

Az EFI fő munkaterülete a prevenció, azaz a megelőzés támogatása a kerületben.

Bár mindenki tudja, hogy egészséges életmóddal számos egészségi problémát és betegséget megelőzhetünk, azt is jól látjuk, mennyire nagy kihívás ez a mindennapokban. Tovább nehezíti a helyzetet, hogy ma már egyre inkább megoszlik a vélemény arról, mit is jelent „egészségesen élni”, és sokan szinte lehetetlennek érzik annak elérését, időhiány vagy épp anyagi nehézségek miatt. Mégis azt tapasztaljuk, hogy sokszor egy motiváló közeg, egy hiteles és gyakorlatias tanács, és egy jó lehetőség is elegendő lehet, hogy elinduljunk egy jobb irányba. Talán alábecsüljük a jelentőségét, de olykor apró változtatások, kisebb erőfeszítések is rendkívül sokat jelenthetnek, mind egyéni, mind közösségi szinten. Így őszintén reméljük, hogy a prevenció ezentúl még nagyobb teret kaphat IX. kerület egészségügyi ellátó rendszerében.

Persze a legjobb igyekezetünk ellenére is kialakulhatnak betegségek, ami miatt néhányan úgy érzik, már nem sokat tehetnek egészségükért. Az igazság azonban az, hogy jóval többet tehetünk, mint azt gondolnánk. Nagyon fontos elsőként, hogy minél előbb felfedezésre kerüljön egy betegség, hiszen annál hamarabb, és annál többet tehetünk ellene. Ezután nélkülözhetetlen, hogy az orvosi javaslatokat követve dolgozzunk a gyógyulásért, vagy ha ez nem is lehetséges, akkor tegyünk azért, hogy megfelelő szinten tartsuk állapotunkat. A megelőzésnek tehát még ebben az esetben is kiemelt szerepe van.

Irodánkat azért hoztuk létre, hogy motiváljuk, edukáljuk, és segítsük a kerületieket, kicsiket és nagyokat egyaránt, hogy a legtöbbet hozzák ki egészségi állapotukból.
Az Egészségfejlesztési Irodák mintájára több olyan térítésmentes programmal is készülünk, ami segíthet az egészségtudatosabb életmód elsajátításában. Bár még munkánk és céljaink kezdetén állunk, reméljük, hogy évek hosszú munkájával tehetünk azért, hogy kerületünk testileg és lelkileg is minél jobb egészségnek örvendhessen!

Szakmailag hiteles és hasznos tartalmakért, aktuális programjainkkal kapcsolatos információkért kövesse Facebook oldalunkat!
Kérdés esetén bizalommal forduljon hozzánk a megadott elérhetőségek valamelyikén!

A FESZ és az EFI valamennyi munkatársa nevében mindenkinek jó egészséget kívánunk! 😊

Skip to content